Bert Hertecant

echtgenoot van Diane Niset

Heverlee
23/06/1932
01/08/2019
Afscheidsplechtigheid
In beperkte kring

Bert, ik beschouw het als een voorrecht om je te mogen gekend te hebben en met je samengewerkt te kunnen hebben. Héél inspirerend. Heel leerrijk. Groot, groter, groots. Het ga je goed.

Een groot en evenwichtig mens was Bert voor mij. Zo zal het blijven.
Innige deelneming

Mijn samenwerking met Bert in het kader van Borgerstein, houdt voor mij de herinnering warm aan een verstandig en diepgaand raadsman, tactvol, creatief en empathisch.
Herman Neukermans, gewezen Algemeen Directeur Borgerstein

Bert heeft een bijzondere rol gespeeld bij de oprichting en in de geschiedenis van Monnikenheide. Hij was één van de founding fathers. Zonder hem zou Monnikenheide nooit geworden zijn tot wat het vandaag is. Hij tackelde ons allen steeds opnieuw met uitdagende ideeën, zowel op organisatorisch als op pedagogisch vlak. Hij lag mee aan de basis van de financiering van de kort verblijfcentra. Hij was een autoriteit in het beleid inzake personen met een beperking in zeer verscheiden domeinen.
Monnikenheide lag hem zeer nauw aan het hart en mij heeft hij geïnspireerd om mee te werken aan het beleid. Hij was diegene mij overtuigde om in 1974 de opgedane kennis en ervaring in het domein van personen met een beperking met dezelfde passie en gedrevenheid in te zetten voor de zo nodige mentaliteitswijziging in Vlaanderen en België. Zo geschiedde.

Bert was een uitzonderlijke persoonlijkheid. Voor ons en voor Monnikenheide blijft hij in onze gedachten verder leven. Wij zijn dankbaar voor wie hij was, voor zijn inspiratie, inzet en engagement.
Wivina Demeester

Mevrouw Hertecant, Beste familie,
Ik lees het mooie afscheidsbericht van uw echtgenoot en vader en wil graag mijn oprechte christelijke deelneming betuigen. Bert was voor mij een prof aan de Sociale School in Brussel in de jaren 70, een zeer aangename persoon van wie ik graag les heb gekregen en aan wie ik zeer goede herinneringen bewaar.
Ik gedenk hem graag deze dagen.
Annita

Met mijn oprechte deelneming bij het afsterven van mijn chef bijna 50 jaar geleden, van wie ik een allerbeste herinnering heb

Bert keek vooruit en gaf richting. In de Raad van Bestuur van Monnikenheide stelde hij maar één of twee eenvoudige vragen en dat volstond meesterlijk.

Hij besloot zijn laatste speech voor Monnikenheide met deze aanmoedigende spreuk van Godfried Bomans: "De bergbeklimmers zijn beslagen, niet door de regen van de vertwijfeling, maar door de dauw van een nieuwe dageraad."

Bedank voor je wijze raad en aanmoedigingen Bert !

Mijn innige deelneming ter gelegenheid van het overlijden van Bert die ik goed gekend en gewaardeerd heb tijdens mijn lidmaatschap bij de LC Brussel Hoofdstad.

Mijn innige deelneming ter gelegenheid van het overlijden van Bert die ik goed gekend en gewaardeerd heb tijdens mijn lidmaatschap bij de LC Brussel Hoofdstad.

Bert
Vele jaren werkten wij uitstekend samen aan de uitbouw van welzijn, volksgezondheid en gezin na de grote staatshervorming van 1980 en 1988. Ik had de eer je te kunnen opvolgen in 1996. Je was een strateeg.
Mijn oprechte deelneming aan zijn echtgenote en familie.

Zojuist vernamen we het overlijden van onze goede vriend Bert
Diane we wensen u veel sterkte in deze moeilijke dagen
en bieden U onze oprechte deelneming

Monique en Felix

Je liet ons als leiding gevende de vrijheid en verantwoordelijkheid om te doen waar we goed in waren en te groeien. Dank voor de kansen die je ons gaf

Vele jaren heeft Bert zich geëngageerd als bestuurder in de Sociale Hogeschool van de Poststraat te Brussel en mocht ik beroep doen op zijn bijzonder rijke kennis en ervaring in de welzijnszorg. Mijn oprechte deelneming aan zijn echtgenote en aan de familie.
Marleen Durnez

Marleen Durnez

Teken het publieke rouwregister

1 + 12 =